Kamin na drva Bergamo – NORDflam

139.900 рсд

Kamin na drva Bergamo će vam omogućiti da efikasno zagrevate vaš dom tokom grejne sezone. Napravljen je od livenog gvožđa koje ima visoku mehaničku čvrstoću za neuporedivu dugotrajnost. Ovaj kamin velike širine ima i veliku prednost, a to je mogućnost ubacivanja širokih cepanica drveta dužine do 55 cm. Zahvaljujući velikim dimenzijama, ložište postiže visoke parametre grejanja i u stanju je da bez problema zagreje površinu od 160 m2.

ZAKAZITE MONTAZU
Kategorija:

Opis

cdpCDP adapter – Centralno snabdevanje vazduhom pomoću CDP sistema omogućava neometano funkcionisanje kaminskog ložišta. Uz ovaj sistem kamin će raditi bez ikakvih problema i kada su napolju nepovoljni vremenski uslovi: snažan vetar i jaka kiša, a neće se ni bespotrebno trošiti kiseonik iz prostorije u kojoj se nalazi kamin.
Zahvaljujući CDP sistemu efikasnost kamina se može regulisati, a postiže se i najmanja moguća emisija štetnih materija u životnu sredinu.
Ložište sa CDP sistemom može se koristiti i u prostorima sa instaliranom mehaničkom ventilacijom. Vazduh ulazi u komoru ložišta kroz cev i konektor (Ø 100 mm) smešten na dnu. Cev se može postaviti ispod ili na zadnji deo ložišta.

Deflektor – produžava izduvnu putanju energije u vidu gasova povećavajući količinu toplote u prostoriji. Poboljšava efikasnost ložišta istovremeno onemogućavajući neprirodno i prebrzo izvlačenje toplote iz kamina kroz dimnjak.

 

Rešetka – je napravljena od kvalitetnog livenog gvožđa debljine 8 mm. Osim sakupljanja pepela njena svrha je i ubacivanje dodatne količine vazduha radi bolje efikasnosti i pomoći u otežanim uslovima rada.

 

Vatrootporno staklo – specijalno vatrostalno staklo poznatog brenda Schott AG izdržava temperaturu do 700°C.

 

Klapna – služi za regulaciju odvoda količine dimnih gasova iz kamina kao i za razgorevanje vatre i njegovo funkcionisanje.

 

Model Kamin na drva Bergamo
Šifra – SKU 1410
Proizvođač NORDflam
Vrsta proizvoda Kamin na drva
Garancija 7 godina
Zemlja porekla Poljska
Materijal Liveno gvožđe
Nominalna snaga 16 kW
Raspon snage 10 – 18 kW
Grejna površina 160 m2
Dimenzije

Dimenzije stakla

722 x 900 x 465 mm

758 x 360 x 4 mm

Težina 154 kg
Energent Drvo
Fioka za pepeo Da
Efikasnost 67%
Emisija CO pri 13% O2 0,15%
Dovod spoljašnjeg vazduha CDP 100 mm
Energetska klasa A
Temperatura izduvnih gasova 550 °C
Promer dimovoda 180 mm

Dodatne informacije

Brend

NORDflam

Material

Liveno gvožđe

Pogled na vatru

Zemlja porekla

Poljska