Kamin na drva Parma – Ugaoni – NORDflam

119.900 рсд

Ugaoni kamin Parma manjih dimenzija i velike snage pruža predivni pogled na vatru zahvaljujući bočnom staklu. Kamin je izrađen od visokokvalitetnog livenog gvožđa sa sistemom za dovod vazduha koji sprečava prljanje i taloženje čađi na staklu.

ZAKAZITE MONTAZU
Šifra proizvoda: - Kategorije: ,

Opis

cdpCDP adapter – Centralno snabdevanje vazduhom pomoću CDP sistema omogućava neometano funkcionisanje kaminskog ložišta. Uz ovaj sistem kamin će raditi bez ikakvih problema i kada su napolju nepovoljni vremenski uslovi: snažan vetar i jaka kiša, a neće se ni bespotrebno trošiti kiseonik iz prostorije u kojoj se nalazi kamin.
Zahvaljujući CDP sistemu efikasnost kamina se može regulisati, a postiže se i najmanja moguća emisija štetnih materija u životnu sredinu.
Ložište sa CDP sistemom može se koristiti i u prostorima sa instaliranom mehaničkom ventilacijom. Vazduh ulazi u komoru ložišta kroz cev i konektor (Ø 100 mm) smešten na dnu. Cev se može postaviti ispod ili na zadnji deo ložišta.

 

Deflektor – produžava izduvnu putanju energije u vidu gasova povećavajući količinu toplote u prostoriji. Poboljšava efikasnost ložišta istovremeno onemogućavajući neprirodno i prebrzo izvlačenje toplote iz kamina kroz dimnjak.

 

Zaštitna ogradaZaštitna ograda – sprečava slučajno ispadanje užarenih cepanica iz kamina dok je u funkciji.

 

Rešetka – je napravljena od kvalitetnog livenog gvožđa debljine 8 mm. Osim sakupljanja pepela njena svrha je i ubacivanje dodatne količine vazduha radi bolje efikasnosti i pomoći u otežanim uslovima rada.

 

Bočno staklo – pogled na vatru sa dve strane bez prekida zahvaljujući ugaonoj konstrukciji kamina. Savršeno za sobe u kojima se ne želi zauzeti puno prostora, a želi dobiti pogled na vatru sa svih strana npr. iz trpezarije i dnevne sobe, ako su te dve prostorije spojene.

 

Vatrootporno staklo – specijalno vatrostalno staklo poznatog brenda Schott AG izdržava temperaturu do 700°C.

 

Klapna – služi za regulaciju odvoda količine dimnih gasova iz kamina kao i za razgorevanje vatre i njegovo funkcionisanje.

 

Modeli Kamin na drva – Parma – Ugaoni levi i desni
Šifre – SKU 6005, 6006
Proizvođač NORDflam
Vrsta proizvoda Ugaoni kamin na drva
Garancija 7 godina
Zemlja porekla Poljska
Materijal Liveno gvožđe
Nominalna snaga 13 kW
Raspon snage 10 – 14 KW
Grejna površina 130 m2
Dimenzije 622 x 660 x 355 mm
Težina 82 kg
Energent Drvo
Fioka za pepeo Da
Efikasnost 68%
Emisija CO pri 13% O2 0,10%
Dovod spoljašnjeg vazduha CDP 100 mm
Energetska klasa A
Temperatura izduvnih gasova 370 °C
Promer dimovoda 180 mm

Dodatne informacije

Brend

NORDflam

Material

Liveno gvožđe

Pogled na vatru

Ugao

Desni ugao, Levi ugao

Zemlja porekla

Poljska