Kamin na drva Roten – NORDflam

139.900 рсд

Kategorije: ,

Opis

cdpCDP adapter – Centralno snabdevanje vazduhom pomoću CDP sistema omogućava neometano funkcionisanje kaminskog ložišta. Uz ovaj sistem kamin će raditi bez ikakvih problema i kada su napolju nepovoljni vremenski uslovi: snažan vetar i jaka kiša, a neće se ni bespotrebno trošiti kiseonik iz prostorije u kojoj se nalazi kamin.
Zahvaljujući CDP sistemu efikasnost kamina se može regulisati, a postiže se i najmanja moguća emisija štetnih materija u životnu sredinu.
Ložište sa CDP sistemom može se koristiti i u prostorima sa instaliranom mehaničkom ventilacijom. Vazduh ulazi u komoru ložišta kroz cev i konektor (Ø 100 mm) smešten na dnu. Cev se može postaviti ispod ili na zadnji deo ložišta.

Deflektor – produžava izduvnu putanju energije u vidu gasova povećavajući količinu toplote u prostoriji. Poboljšava efikasnost ložišta istovremeno onemogućavajući neprirodno i prebrzo izvlačenje toplote iz kamina kroz dimnjak.

Rešetka – je napravljena od kvalitetnog livenog gvožđa debljine 8 mm. Osim sakupljanja pepela njena svrha je i ubacivanje dodatne količine vazduha radi bolje efikasnosti i pomoći u otežanim uslovima rada.

Kamin obložen šamotom – kao odličan izolator, šamot zadržava i istovremeno povećava temperaturu unutar uloška, poboljšavajući njegove parametre i smanjujući emisiju štetnih gasova. Šamotna obloga štiti i produžava dugotrajnost kamina pošto vatra nikada nema direktan uticaj na unutrašnje čelične ploče samog ložišta.

Dekorativno staklo – modernije rešenje pogleda na vatru zahvaljujući štampanom staklu u crnoj boji uz ivice kamina.

Zaštitna ograda

Zaštitna ograda – sprečava slučajno ispadanje užarenih cepanica iz kamina dok je u funkciji.

Vatrootporno staklo – specijalno vatrostalno staklo poznatog brenda Schott AG izdržava temperaturu do 700°C.

 

Model Kamin na drva Roten
Šifra – SKU 6050
Proizvođač NORDflam
Vrsta proizvoda Kamin na drva
Garancija 7 godina
Zemlja porekla Poljska
Materijal Čelik
Nominalna snaga 11 kW
Grejna površina 110 m²
Dimenzije 630x810x465 mm
Težina 135 kg
Energent Drvo
Fioka za pepeo Da
Efikasnost 82 %
Emisija CO pri 13% O2 0,06 %
Dovod spoljašnjeg vazduha 100 mm
Energetska klasa A
Temperatura izduvnih gasova 321 °C
Promer dimovoda 150 mm

Dodatne informacije

Brend

NORDflam

Material

Čelik

Pogled na vatru

Zemlja porekla

Poljska