Kamin na drva Roten – Ugaoni – NORDflam

159.900 рсд

Čelični ugaoni kamin Roten sa crnim štampanim dekorativnim staklom odlično se uklapa u moderne enterijere. Obložen je šamotom radi što boljih parametara grejanja.

  • Efikasnost: 82%
  • Dimenzije: 899x610x470 mm
  • Snaga: 10 kW
  • Grejna površina: 100 m²
ZAKAZITE MONTAZU
Šifra proizvoda: - Kategorije: ,

Opis

cdpCDP adapter – Centralno snabdevanje vazduhom pomoću CDP sistema omogućava neometano funkcionisanje kaminskog ložišta. Uz ovaj sistem kamin će raditi bez ikakvih problema i kada su napolju nepovoljni vremenski uslovi: snažan vetar i jaka kiša, a neće se ni bespotrebno trošiti kiseonik iz prostorije u kojoj se nalazi kamin.
Zahvaljujući CDP sistemu efikasnost kamina se može regulisati, a postiže se i najmanja moguća emisija štetnih materija u životnu sredinu.
Ložište sa CDP sistemom može se koristiti i u prostorima sa instaliranom mehaničkom ventilacijom. Vazduh ulazi u komoru ložišta kroz cev i konektor (Ø 100 mm) smešten na dnu. Cev se može postaviti ispod ili na zadnji deo ložišta.

Deflektor – produžava izduvnu putanju energije u vidu gasova povećavajući količinu toplote u prostoriji. Poboljšava efikasnost ložišta istovremeno onemogućavajući neprirodno i prebrzo izvlačenje toplote iz kamina kroz dimnjak.

Rešetka – je napravljena od kvalitetnog livenog gvožđa debljine 8 mm. Osim sakupljanja pepela njena svrha je i ubacivanje dodatne količine vazduha radi bolje efikasnosti i pomoći u otežanim uslovima rada.

Kamin obložen šamotom – kao odličan izolator, šamot zadržava i istovremeno povećava temperaturu unutar uloška, poboljšavajući njegove parametre i smanjujući emisiju štetnih gasova. Šamotna obloga štiti i produžava dugotrajnost kamina pošto vatra nikada nema direktan uticaj na unutrašnje čelične ploče samog ložišta.

Bočno staklo – pogled na vatru sa dve strane bez prekida zahvaljujući ugaonoj konstrukciji kamina. Savršeno za sobe u kojima se ne želi zauzeti puno prostora, a želi dobiti pogled na vatru sa svih strana npr. iz trpezarije i dnevne sobe, ako su te dve prostorije spojene.

Dekorativno staklo – modernije rešenje pogleda na vatru zahvaljujući štampanom staklu u crnoj boji uz ivice kamina.

Zaštitna ograda

Zaštitna ograda – sprečava slučajno ispadanje užarenih cepanica iz kamina dok je u funkciji.

Vatrootporno staklo – specijalno vatrostalno staklo poznatog brenda Schott AG izdržava temperaturu do 700°C.

 

Model Ugaoni kamin na drva Roten
Šifra – SKU 6051 – Ugaoni levi
6052 – Ugaoni desni
Proizvođač NORDflam
Vrsta proizvoda Ugaoni kamin na drva
Garancija 7 godina
Zemlja porekla Poljska
Materijal Čelik
Nominalna snaga 10 kW
Grejna površina 100 m²
Dimenzije 899x610x470 mm
Težina 135 kg
Energent Drvo
Fioka za pepeo Da
Efikasnost 82%
Emisija CO pri 13% O2 0,06%
Dovod spoljašnjeg vazduha CDP adapter 100 mm
Energetska klasa A
Temperatura izduvnih gasova 321 °C
Promer dimovoda 150 mm

Dodatne informacije

Brend

NORDflam

Material

Čelik

Pogled na vatru

Ugao

Desni ugao, Levi ugao

Zemlja porekla

Poljska