Peć na drva Akron CDP – NORDflam

129.900 рсд

Važna karakteristika ove peći jeste što poseduje sistem za centralno snabdevanje spoljašnjim vazduhom. CDP sistem omogućava neometano funkcionisanje ložišta peći, pa će ona raditi bez ikakvih problema i kada su napolju nepovoljni vremenski uslovi: snažan vetar i jaka kiša, a neće se ni bespotrebno trošiti kiseonik iz prostorije u kojoj se nalazi ova peć.

ZAKAZITE MONTAZU
Kategorija:

Opis

CDP adapter – Centralno snabdevanje vazduhom pomoću CDP sistema omogućava neometano funkcionisanje ložišta peći. Uz ovaj sistem peć će raditi bez ikakvih problema i kada su napolju nepovoljni vremenski uslovi: snažan vetar i jaka kiša, a neće se ni bespotrebno trošiti kiseonik iz prostorije u kojoj se nalazi ova peć.
Zahvaljujući CDP sistemu efikasnost peći na drva se može regulisati, a postiže se i najmanja moguća emisija štetnih materija u životnu sredinu.
Ložište sa CDP sistemom može se koristiti i u prostorima sa instaliranom mehaničkom ventilacijom. Vazduh ulazi u komoru ložišta kroz cev i konektor (Ø 100 mm) smešten na dnu.

Deflektor – produžava izduvnu putanju energije u vidu gasova povećavajući količinu toplote u prostoriji. Poboljšava efikasnost peći istovremeno onemogućavajući neprirodno i prebrzo izvlačenje toplote iz peći kroz dimnjak.

Rešetka – je napravljena od kvalitetnog livenog gvožđa debljine 8 mm. Osim sakupljanja pepela njena svrha je i ubacivanje dodatne količine vazduha radi bolje efikasnosti i pomoći u otežanim uslovima rada.

Zaštitna ograda

Zaštitna ograda – sprečava slučajno ispadanje užarenih cepanica iz kamina dok je u funkciji.

Vatrootporno staklo – specijalno vatrostalno staklo poznatog brenda Schott AG izdržava temperaturu do 700°C.

Model Peć na drva Akron CDP
Šifra – SKU 6055
Proizvođač NORDflam
Vrsta proizvoda Peć na drva
Garancija 7 godina
Zemlja porekla Poljska
Materijal Liveno gvožđe
Nominalna snaga 9 kW
Grejna površina 90 m²
Dimenzije 700x556x471 mm
Težina 130 kg
Energent Drvo
Fioka za pepeo Da
Efikasnost 71%
Energetska klasa A
Temperatura izduvnih gasova 550 °C
Promer dimovoda 150 mm

Dodatne informacije

Brend

NORDflam

Material

Liveno gvožđe

Pogled na vatru

Zemlja porekla

Poljska